معرفی دوربین DSLR
دوربین DSLR چیست ؟
دوربین دیجیتال تکلنزی بازتابی (انگلیسی: Digital single-lens reflex camera) یا به صورت مخفف (انگلیسی: DSLR) یک دوربین دیجیتال است که از یک سیستم آینهای مکانیکی و پنتاپریسم (منشورِ پنج وجهی) برای هدایت نور از لنز به یک منظره یاب نوری در پشت دوربین استفاده میکند.
ویکیپدیا
درست است که با پیشرفت تکنولوژی، گوشی های هوشمند با دوربین هایی با کیفیت بالا عرضه شده اند. اما با این همه کیفیت عکس های حاصل از آن ها به هیچ عنوان با دوربین های DSLR قابل مقایسه نیست. از طرفی گستردگی مدل های این دوربین به حدی است که افراد حرفه ای و مبتدی را پوشش می دهد. پس با ضلع سوم همراه باشید تا در این مقاله بیشتر و بهتر با دوربین DSLR و ساختار و عملکردشان آشنا شویم.
محبوبیت DSLR در سالهای اخیر با ظهور دوربینهای کوچکتر بدون آینه کاهش یافته است ، اما هنوز هم به دلایل مهم بسیاری از آنها با محبوبیت بالا مورد استفاده قرار گرفته است.
DSLR چیست؟

به معنای واقعی کلمه ، دوربین DSLR یک دوربین رفلکس تک لنز دیجیتال است. در داخل بدنه دوربین آینه ای وجود دارد که از طریق منشور (در DSLR های بالاتر) یا یک سری آینه های اضافی (معمولاً در مدل های پایین تر) نور را از لنز به منظره یاب اپتیکال منعکس می کند. اینگونه می توانید درست از طریق لنز ، آنچه را که عکاسی می کنید ، مشاهده کنید.
دوربین DSLR به دوربین دیجیتالی می گوییم که از یک سیستم آینه ای مکانیکی و پنتاپریسم برای هدایت نور از لنز به یک منظره یاب نوری در پشت دوربین استفاده می کند. پنتاپریسم همانطور که از اسمش مشخص است یک منشور بازتابی ۵وجهی است که یک باریکه نور را ۹۰ درجه منحرف می کند.
عملکرد اساسی یک دی اس ال آر به این شکل است: در هنگام انتخاب منظره و چشم انداز، آینه نوری را که از لنز متصل شده وارد می شود به میزان نود درجه به سمت بالا منحرف می کند سپس این نور دو بار توسط منشور منعکس می شود و به چشم عکاس فرستاده می شود. در طول نورگیری آینه به سمت بالا می چرخد، دریچه دیافراگم تنگ می شود شاتر باز می شود و اجازه می دهد لنز نور را روی سنسور تصویر بیندازد.
روش کار
وقتی که دکمه شاتر فشار داده میشود، آینه کنار رفته و نور از لنز وارد میشود و مستقیما به سمت سنسور دوربین حرکت میکند و تصویر ثبت میشود.
مزیت ها
مزیت این دوربین ها در مقابل دوربین های بدون آینه این است که مستقیما چیزی را که میبینیم عکاسی میکنیم.
یکی دیگر از مزایای کمتر مورد بحث دوربین های DSLR این است که دارای باتری استثنایی هستند، زیرا منظره یاب اپتیکال بسیار کم از باطری را مصرف میکند. مدلهای مبتدی مانند EOS Rebel T7i Canon معمولاً برای حداقل 600 عکس مناسب هستند ، در حالی که مدل های حرفه ای مانند D850 نیکون دارای باتری هایی هستند که می توانند بیش از 1000 عکس داشته باشند.
قابلیت تعویض لنز دارند – هیچ لنز واحدی وجود ندارد که بتواند تمام ژانر های عکاسی را پوشش دهد. دوربین های DSLR قابلیت تعویض لنز دارند. برای هر نوع از این دوربین ها لنز های متنوعی در دسترس است. از لنز هایی با زاویه باز یا در اصطلاح wide برای عکاسی از منظره و طبیعت گرفته تا عکس های اکشن، ورزشی و حیات وحش و لنز های پرتره با دیافراگم بزرگ که باعث ایجاد تاری در بک گراند می شود.
مطالعه کنید: تبلیغات (Advertising) چیست؟
اجزای تشکیل دهنده دوربین های DSLR
- لنز (Lens)
- آینه بازتابی ۴۵ درجه (Reflex Mirror)
- شاتر (Shutter)
- حسگر(صفحه حساس به نور) (Sensor)
- صفحه فوکوس(Focusing Screen)
- لنز متمرکز کننده(Condenser Lens)
- منشور پنج وجهی (Pentaprism)
- منظره یاب یا چشمی (Viewfinder)
اندازه سنسور و کیفیت تصویر

دو نوع سنسور اصلی وجود دارد که توسط تولید کنندگان DSLR ارائه می شود: Full-frame و APS-C (که اغلب به آن “crop-frame” گفته می شود). به بیان ساده تر ، سنسور داخل یک دوربین فول فریم ، اندازه یک فریم استاندارد فیلم 35 میلی متری است. به این دلیل است که اصطلاح فول فریم به کار برده می شود. از طرف دیگر ، سنسورهای APS-C تقریباً نیمی از اندازه استاندارد 35 میلی متر هستند و در نتیجه ، آن را کراپ سنسور مینامند.
به بیانی دیگر، اگر از دوربین کراپ استفاده کنید لنزهای 50 میلی متری تقریباً همان نمای لنز 75 میلی متری روی یک فول فریم را دارند. (برای عکاسی با زاویه دید باز میتوانید از لنزهای وایدتر استفاده کنید)
هرچه بزرگتر بهتر!!
در مقایسه با دوربین های کامپکت ، حتی کوچکترین دوربین های DSLR بسیار بزرگتر هستند. افزایش اندازه در این دوربین ها باعث سخت تر شدن حمل و نقل آنها است اما به معنای افزایش کیفیت تصویر به لطف سنسورهای بسیار بزرگتر موجود در دوربین است.
این سنسورهای بزرگ مخصوصاً در شرایط کم نور بسیار مفید هستند. هرچه سنسور بزرگتر باشد ، “نور بیشتری” دریافت میکند و نور بیشتر باعث بهتر شدن تصویر شما میشود. به عنوان مثال در شرایط نوری موجود در رستوران عکاسی با موبایل شاید اذیت کننده باشد و عکس هایی که میگیرید دارای کیفیت کم باشند، دوربین های DSLR با سنسور بزرگ در این شرایط بسیار بهتر عمل میکنند.
و اما فوکوس خودکار، به خاطر سرعت بالایی که دارد امکان عکس برداری پیوسته و ردیابی سوژه را فراهم می کند و این یعنی به کمک چنین دوربینی می توان از هر نوع سوژه متحرک نیز عکاسی کنیم. ناگفته نماند که کیفیت و نوع لنز بر سرعت و دقت فوکوس خودکار اثر گذار است. لنز های قدیمی در این زمینه کند هستند اما یک DSLR این کار را در سریع ترین زمان ممکن انجام می دهد.
لنزهای قابل تعویض

یکی از بزرگترین مزیت های DSLR ، امکان اتصال لنزهای مختلف به آن است.
شاید تجربه کرده باشید که گاهی اوقات یک لنز خاص جوابگوی نیازهای شما نیست، چه بخواهید از یک منظره با زاویه باز عکاسی کنید یا نه، از یک سوژه در فاصله خیلی دور عکاسی کنید. در دوربین های DSLR لنزهای متنوعی وجود دارد ، از مدلهای با زاویه دید وسیع (واید) برای مناظر، لنزهای زوم برای عکاسی ورزشی و حیات وحش گرفته تا لنزهای پرتره با دیافراگم باز که باعث ایجاد بکگراند تار و فلو می شوند که جلوه ی زیبایی دارند.
هر برندی لنز مخصوص دوربین های خود را تولید میکند. در این بین تولید کنندگان لنزهای مستقل ، مانند سیگما ، تامرون و بسیاری دیگر ، تمایل دارند لنزهای خود را در انواع مختلف مانت (دوربین های مختلف) ارائه دهند تا همه عکاسان را همراهی کنند.
لوازم جانبی

نکته دیگر دوربین های DSLR ، امکان استفاده از لوازم جانبی آنها است.
دوربین های DSLR همچنین برای در اختیار داشتن آداپتورهای مختلف ، مانیتورهای خارجی ، میکروفون ها ، فلاش های سیمی و حتی ماژول های GPS دارای پورت های مختلفی هستند. این تطبیق پذیری باعث می شود بتوانید دوربین را متناسب با نیازهای دقیق خود ، چه در استودیو و چه در مکانی در هیمالیا شخصی سازی کنید.
نتیجه:
DSLR ها دارای کیفیت تصویر عالی ، انتخاب گسترده ای از لنز و عملکرد همه روزه را دارند که در بسیاری از شرایط سودمند است. اما آنها همچنین بزرگ و سنگین هستند و حمل و نقل آنها را دشوارتر می کند.
در نهایت با شناخت دوربین های مختلف میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
با ضلع سوم همراه باشید تا مدلهای مختلف دوربین ها را باهم بررسی کنیم.
پیشنهاد ضلع سوم برای مطالعه: ایده عکاسی خانگی: تئوری رنگ را عملی کنید